Wat is een meeloopdag?

 

Op een meeloopdag kun je kijken hoe het er aan toe gaat bij een fotoshoot. Welke volgorde moet je aanhouden, welke setting werkt het beste, waar heb je het beste licht en hoe stuur je het model aan? Vooral het laatste puntje hebben veel beginnende fotografen nog veel last mee. Er is uiteraard ook ruimte voor vragen en je krijgt hulp wanneer het nodig is.

Er is geen intro wat betreft het instellen van je camera. Je mag wel vragen stellen wat betreft de instellingen, maar houd er rekening mee dat je wel al moet weten hoe de M stand werkt van je camera. Een must have is een goede zoomlens, het liefste tot 200mm. Photoshop word niet besproken tijdens de meeloopdag.


Geplande meeloopdagen

Op dit moment zijn er geen geplande meeloopdagen.


Wil je op de hoogte blijven van nieuwe meeloopdagen? Vul dan hier onder jouw e-mail adres in.

We sturen alleen e-mails over de meeloopdagen. Geen spam.


Reviews deelnemers voorgaande meeloopdagen

Yessica de Reus Fotografie

Ik heb meegedaan aan de meeloopdag op 6 september 2020. Al ruim van tevoren had Mandy met de deelnemers een whatsapp-groep aangemaakt waar we naast serieuze vragen ook gewoon lekker kunnen kletsen met elkaar en zo elkaar leerde kennen voordat we elkaar zouden zien op de meeloopdag. Onwijs handig en zorgde er ook voor dat het met de groep op locatie gelijk gezellig was.

Mandy had 3 hele verschillende modellen uitgekozen die absoluut niet standaard waren, dus een leuke aanvulling op je portfolio! Tijdens het shooten kon je vanalles vragen en kwam Mandy als je dat wilde ook bij je kijken om te helpen. Ze gaf tips waar het licht het beste was en deelde haar instellingen ook regelmatig. Wat ook heel leerzaam was, was de manier waarop Mandy haar modellen aanstuurde. Simpele kleine aanpassingen in de houding die voor de foto een groot verschil maakte.

De groepsapp blijft achteraf bestaan en is nu nog steeds actief! We delen hier onze foto's in met de modellen en met elkaar en krijgen van Mandy ook feedback op de foto's. Het is leuk om te zien hoe verschillend de foto's zijn ook al stonden we allemaal op dezelfde locatie. Heel inspirerend en leerzaam!

Kortom een zeer geslaagde avond die ik zeker zou aanraden bij anderen en stiekem zelf nog wel een keer zou willen doen.


Anna Denise Fotografie

Ik heb op 6 september een meeloopdag gedaan bij Mandy en het was echt super leerzaam! Ze vertelde steeds wat ze aan het doen was en op vragen gaf ze ook echt super goed en duidelijk antwoord.
Ik heb veel bijgeleerd op deze meeloopdag en als er ooit weer een meeloopdag in de buurt is van Mandy kom ik zeker weer.